INFORMARE

Stimati apicultori, clienti, furnizori, distribuitori,

Din motive obiective activitatea de productie si comenrcializare Apicotef.ro este suspendata !


Multumim pentru intelegere !

Invertirea zaharului pentru hranirea albinelor

Invertirea zaharului in pentru hranirea artificiala a albinelor este procesul prin care se urmareste descompunerea componentelor principale ale cristalului de zahar - glucoza si fructoza. Acest proces este realizat in natura de catre albina atunci cand prelucreaza substanta dulce in vederea depozitarii pe rama.

Prin invertire se urmareste menajarea albinelor, mai ales la sfarsitul verii  - inceputul toamnei, cand nu se doreste uzarea inutila a acesteia.

Pentru exemplificare am realizat un mic videoclip pe care speram sa-l considerati util. Va rugam sa comentati metoda folosita sa veniti cu argumente si imbunatatiri pentru beneficiul tuturor !


7 comentarii:

Anonim spunea...

la ce data incepeti hranirile de completare cu sirop invertit?

Anonim spunea...

De ce se face solutia de sare, daca tot se amesteca cu apa? Inteleg ca este mai avantajos sa fierbi 5 kg de zahar cu 1 de apa, decit cu 2,5 litri apa si sa adaugi apa dupa aceea(nu mai consumi gaz). Sarea de lamaie se pune pentru nosemoza, zic unii, altii zic ca pentru nu a cristaliza siropul in faguri. Altii zic ca prin simpla fierbere zaharul se inverteste, nu nevoie de sare de lamaie

Anonim spunea...

Din ce am mai vazut,se pune 1 gram de sare de lamaie la 1 kg. zahar, solutia se sare se face in cazul in care nu putem imparti un plic de 8 grame in parti mai mici, de aceea se face o solutie, de exemplu 8 grame la 800 ml apa, iar pentru a pune 1 gram de sare, se adauga 100 ml apa.Daca tot am scris comentariu, de mare folos este sa punem in sirop vitamine- apicomplex(un stupar destept spunea ca vitaminele sint singurul lucru pe care merita sa dai banii) si drojdie de bere uscata inactivata-la inceput o concentratie de 0,5%( 1 masura de apicomplex/litru), iar dupa obisnuirea albinelor cu drojdia, mai marim concentratia pina nu mai e consumata

Apicotef spunea...

Nu folosesc Apicomplex ... din ce am vazut la cativa apicultori, nu mi-a placut comportamentul albinelor peste iarna, dupa ce li s-a administrat apicomplex...dar e posibil sa fi fost si alte cauze. In primul rand nu-mi place mirosul produsului...este un miros de medicament... oricum eu nu folosesc decat cel mutl lapte praf si miere de salcam pentru stimulari energo-proteice.

Anonim spunea...

Am facut chiar astazi sirop dupa aceasta reteta si a iesit foarte bine. Multumesc foarte mult!

Apicotef spunea...

Siropul invertit poate fi administrat in toata perioada activa a familiei de albine, ca orice sirop de zahar. Daca urmariti videoclipul, veti constata ca siropul preparat este foarte concentrat. Diluarea acestuia se face in functie de concentratia dorita - 1/1, 2/1 s.a.m.d. Cu cat temperatura scade, siropul trebuie dat mai concentrat - 2/1 chiar 3/1, iar in perioada rece se administreaza exclusiv turte.

Unknown spunea...

Imi puteti spune cantitatile exacte pentru 1 kg de zahar?