INFORMARE

Stimati apicultori, clienti, furnizori, distribuitori,

Din motive obiective activitatea de productie si comenrcializare Apicotef.ro este suspendata !


Multumim pentru intelegere !

ATENTIE la stupii ieftini !

Stimati Apicultori,

Oricine a confectionat cu mana sa un stup, a putut constata cat de migalos este, cat costa toate materialele care intra la un stup complet (cherestea uscata, aracet, holszsurupuri, cuie, capse, tabla, site, manere, balamale, gratii urdinis, ulei de in, vopsea/lac, etc), la acestea adaugandu-se costurile legate de uzura utilajelor ce trebuie intretinute, energie electrica, unelte de mana, consumabile gen smirghel, pensule etc.

Bineinteles este foarte placut cand diversii producatori de stupi  ne imbie cu preturi exagerat de atractive, insa trebuie sa fim constient la posibilele tepe care ne pandesc. 

Un produs ieftin, si aici ma refer la stupi, pentru a-i aduce profit producatorului, este confectionat cu materiale ieftine, slab calitative sau necorespunzatoare. Este ilogic, ca un producator de stupi sa vanda in pierdere, de aceea, va cauta sa foloseasca cat mai putine materiale, si repet, cat mai ieftine. In plus, dupa ce aduceti stupul acasa, trebuie sa-l vopsiti, sa-i puneti tabla, sa-i mai bateti cate un cui, s.a.m.d.

Atentie - in magazinul Apicotef cumparati stupi complet finalizati.

Am primit critici legate de preturile piperate pe care le practic pe site, la putinele produse pe care le vindem.

Este adevarat...la prima vedere unele par scumpe...dar la fel de adevarat este faptul ca inca nu am auzit pe nimeni plangandu-se ! Oare de ce ? ... Va spun tot eu ... Preturile reflecta calitatea produsului si iata cateva argumente :
  •  producem putin, si de foarte buna calitate;
  • cheresteaua de calitate (cetageoria I BRAD, nu molid), si foarte bine uscata, nu se gaseste usor si este foarte scumpa (cca.1200 lei / m cub - in pret sunt incluse toate cheltuielile legate de achizitie / transport / depozitare / debitare / tratare); sunt nevoit sa mentionez ca pe piata exista cherestea uscata mai ieftina (750 - 900 lei)...dar calitatea si modul de uscare este diferit si inferior calitativ, diferenta reflectandu-se in pret bineinteles si in durata de folosire a stupului. De asemenea la achizitia stupilor intrebati producatorul ce tratamente aplica lemnului inaintea lacuirii/vopsirii finale.
  • toate produsele sunt complet finalizate (nu e nevoie sa mai vopsiti dvs.ceva sau sa mai bateti un cui doar ca sa fiti siguri ca tine);
  • toti vor repede, dar nu se poate, pentru ca, in special, un stup, trebuie foarte bine finisat, fundurile se trateaza cu o solutie speciala folosita pentru barci, lemnul e tratat de minim trei ori cu ulei sicativat, dupa care este vopsit/lacuit de doua ori....deci dureaza (puneti o medie de 2 zile pentru fiecare strat si veti vedea ca dureaza vreo 2 saptamani numai vopsirea - nu se poate da strat proaspat peste strat umed/neabsorbit complet)
  •  toate produsele sunt insotite de factura (acte fiscale), pentru care bineinteles platim texe iubitei noastre tarisoare, insa dvs.aveti garantia calitatii si va puteti inregistra in gestiune cu cheltuieli, sau pentru fondurile europene accesate.
  • nu in ultimul rand, dar poate cel mai important este faptul ca dam posibilitatea clientului sa comande orice modificari doreste fata de modelele standard. Suntem flexibili cu cerintele clientului si acceptam orice modificari doreste, fara a creste pretul facturii.
... pe langa toate aceste aspecte practice, ganditi-va ca trebuie sa ne facem reclama printre toti "producatorii" cu stupi ieftini, site, facebook, youtube, filmari, fotografii etc care sincer nu le-am calculat niciodata in costul final al produselor.

In concluzie :

Atentie la stupii ieftini !


Cu stima,
Echipa Apicotef

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu am comandat niciodata de la dvs., dar va urmaresc munca si produsele. Sunt perfect de acord cu ceea ce spuneti aici, dar nu multi inteleg ca, calitatea costa ceva mai mult...

Anonim spunea...

Scump domne' scump ... dincolo era mai ieftin :) !
D-le producator daca as dispune de bani as cumpara de la dvs.negresit. Am vazut cum sunt lucrati stupii comandati de Polexe din Bacau si am ramas placut impresionat. Dupa 3 ierni sunt ca in ziua cumpararii.... nici macar o crapatura. Tineti-o tot asa si ignorati criticile ! Inviviosi E multi :D !

Gigi Avramita - IL spunea...

Sa traiesti nea Apicotef ... ma bucur ca te prind in Offside ca sa te ating un pic.
Mai stii stupii care mi i-ai facut ... mai stii cat a durat pana au fost gata ... 2 luni, mai aveam putin si ma apucam sa cheltui banii ... dar mi-a trecut.
Domnilor apicultori, sunt om batran fara par in cap, la viata mea am luat tepe de toate marimile dar partea buna e ca am invatat sa nu fiu pacalit. Copilul acesta mi-a facut cei mai buni stupi pe care i-am avut eu....inca ii am si probabil o sa ma ingroape...
Acum nu mai fac pastoral ca nu mai pot, dar sunt satul de cati apicultori pacaliti cu stupi am vazut. Apicotef are dreptate...vrei cu 3 parale sa faci si stup bun si profit ... cam greu.
Dar luati fratilor "ieftin si bun" si plangeti in pastoral pe camp unde nu va vede nimeni ca pe forumuri nu are curaj nimeni sa se planga.
Bafta nea Apicotef, iti doresc sanatate si poate mai dai si tu cate un semn !

Anonim spunea...

Buna ziua,
Va multumesc pentru pentru promtitudinea cu care mi-ati raspuns la cererea de oferta pe care v-am facut-o. Pretul mi se pare decent pentru calitatea produselor. Comanda v-am trimis-o pe e-mail. Sanatate !