INFORMARE

Stimati apicultori, clienti, furnizori, distribuitori,

Din motive obiective activitatea de productie si comenrcializare Apicotef.ro este suspendata !


Multumim pentru intelegere !

Mavrirol - prospect

Utilizare : Produsul Mavrirol este utilizat pentru combaterea varoozei la albine, parazitoza externa produsă de acarianul Varroa destructor, precum şi pentru combaterea braulozei, parazitoză externa produsă de insecta Braula coeca.

Substanţă activă : Taufluvalinat

Acţiune : Substanţa activă este împregnată în benzi de material textil. Medicamentul acţionează prin contact. Substanţa activă penetrează corpul paraziţilor inhibând funcţiile enzimatice şi producând blocajul sistemului nervos, moartea instalându-se în timp variabil, în funcţie de cantitatea de medicament acumulată în corpul acestora.

Mod de administrare : La nivelul stupinei se scot din cutia de plastic benzile impregnate cu Mavrirol şi se introduc în stupi astfel:
La familiile de albine de productie se aplica 2 benzi deasupra ramelor de cuib, transversal, iar la roiuri numai cate o banda.
Tratamentul principal cu Mavrirol se face in perioada - sfarsitul verii / inceputul toamnei. Benzile se tin in stupi pana la sfarsitul toamnei- cca 45 zile cand incepe sa se formeze ghemul de iernare. Avand in vedere ca Mavrirol este un produs care actioneaza prin contact se poate face un al doilea tratament si in primavara in a doua parte a lunii martie. In acest caz se va avea grija ca benzile sa fie scoase din stupi cu cca 10 zile inainte de declansarea culesului de productie.
Se recomandă ca tratamentul principal cu Mavrirol să se facă în perioada vară-toamnă, numai după ultima extracţie de miere din anul respectiv! Nu se fac tratamente în timpul culesurilor de miere!
Conservare:
- Medicamentul se păstrează numai in ambalajul original!
- Medicamentul se păstrează departe de alimente sau sursele de apă potabilă;
- Nu se va păstra în acelaşi loc cu alte pesticide sau substanţe toxice, pentru a se evita contaminarea secundară ce-i poate creşte toxicitatea faţă de albine;
- Mavrirol nu se păstrează în locuinţă ci numai în stupină, cabană apicolă sau atelier, la loc uscat, ferit de lumină şi surse de foc deschis.

Prezentare :
Cutie din material plastic ce conţine 10 benzi (fiecare în lungime de 25 cm) rulate, impregnate cu substanţă activă. Cutia este introdusă în pungă de polietilenă, însoţită de prospectul de întrebuinţare.
 
Valabilitate : 1 an de la data fabricaţiei.

Niciun comentariu: